AVIZ

Zelenskyj skifter ud i den ukrainske ambassadørstol i Danmark

Moderaterne holder årsmøde i Vejle.

Det bekræfter den ukrainske ambassade i København til Politiken.

Skiftet sker som et led i en større omrokering i de ukrainske ambassadeposter rundt i verden.

Ifølge mediet skete skiftet allerede i slutningen af oktober, men det var først i sidste uge, den tidligere ambassadør var på officielt afskedsvisit ved dronningen.

Mykhailo Vydoinyk har siddet på posten de seneste fem år. Men han cementerede først for alvor sit ansigt og navn fast hos den danske befolkning, da Rusland gik storstilet ind i Ukraine i februar sidste år.

Siden da har han flere gange stillet op til interviews i diverse medier og store dagblade for at komme med meget direkte budskaber om danskernes stillingtagen til Rusland og krigen i Ukraine.

Han har blandt andet ikke været bleg for at rette skarp kritik mod danske virksomheder, der på den ene eller anden måde har haft aktiviteter i Rusland siden krigens start.

Allerede tidligt efter Ruslands indtog i Ukraine i februar sidste år lød det fra Vydoinyk i et interview med Berlingske, at hjælpen til ukrainere, der kom til Danmark, skulle være kortsigtet.

For ukrainerne skulle gerne vende hjem til Ukraine igen.

– Min opfordring til den danske regering er, at den gør, hvad den kan for at hjælpe ukrainerne. Men den skal ikke skabe forhold, der gør, at de bliver her i lang tid eller resten af deres liv, sagde han til avisen.

Politiken skriver, at den snart nytiltrådte ambassadør Andriij Yanevskyij kommer fra en stilling som stabschef i det ukrainske udenrigsministerium.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere