AVIZ

Yderligere tre personer anholdt mistænkt for Bruxelles-angreb

BELGIUM-ATTACK-SWEDEN

Det oplyser talsperson til anklager i sagen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Alle tre personer er mænd. De blev anholdt af politiet mandag under ransagninger af fem huse i Bruxelles-området, oplyser talspersonen uden at uddybe.

Ifølge det belgiske public service-medie VRT er to af de anholdte blevet anklaget for mord i relation til terrorisme. De er angiveligt også blevet anklaget for involvering i en terrorgruppes aktiviteter. Den sidste mand skulle være blevet anklaget for overtrædelse af våbenlovgivningen.

Anholdelserne er sket, en måned efter at gerningsmanden, en 45-årig tunesisk gerningsmand ved navn Abdesalem Lassoued, blev skudt og dræbt i en politiaktion kort efter skyderiet.

Det skete 16. oktober, kort før en landskamp mellem Belgien og Sverige skulle starte.

Ifølge politiet havde den tunesiske mand svoret troskab til Islamisk Stat. I en video har Lassoued udtalt, at angrebet var inspireret af den militante gruppe Islamisk Stat, skriver nyhedsbureauet AFP.

I alt er fire personer nu i politiets varetægt i Belgien i forbindelse med sagen. Andre anholdelser er blevet foretaget i Spanien og Frankrig.

Det svenske udenrigsministerium har oplyst, at de dræbte er en mand i 70’erne fra stockholmsområdet og en mand i 60’erne, der ikke boede i Sverige.

Den belgiske justitsminister Vincent Van Quickenborne har efter 16. oktober trukket sig. Det er sket, efter at en undersøgelse har afsløret, at belgiske myndigheder ikke reagerede på Tunesiens ønske om at få Abdesalem Lassoued udleveret i sommeren 2022.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere