AVIZ

Israel: Gidsler bliver ikke frigivet før fredag

Ground operation of the Israeli army against Palestinian Islamist group Hamas in northern Gaza

Det siger Israels nationale sikkerhedsrådgiver, Tzachi Hanegbi, i en udtalelse fra Israels premierministers kontor.

– Forhandlinger om løsladelsen af vores fanger skrider frem og fortsætter hele tiden, lyder det i udtalelsen.

– Starten af løsladelsen vil ske i henhold til den oprindelige aftale mellem parterne og ikke før fredag.

Tidligere var det forventningen, at de første gidsler ville blive frigivet af Hamas torsdag. Det sagde Israels udenrigsminister, Eli Cohen, onsdag i et interview med en radiokanal, som den israelske hær driver.

Israel og Hamas har indgået en aftale om, at Hamas skal frigive mindst 50 gidsler fra Gaza, mens Israel skal løslade mindst 150 palæstinensiske fanger fra israelske fængsler.

En del af aftalen er desuden, at parterne holder en pause i kampene på fire dage.

Pausen vil ifølge aftalen blive forlænget med en dag for hvert tiende gidsel, som Hamas løslader udover de 50.

Det er endnu uklart, præcist hvornår pausen starter.

Et ledende Hamas-medlem Abu Marzouk har onsdag sagt til Al Jazeera, at pausen begynder torsdag klokken 10.00 lokal tid, og dermed klokken 09.00 dansk tid. Det skriver The Times of Israel.

Sent onsdag aften dansk tid siger en anonym embedsmand fra Israel dog til nyhedsbureauet AFP, at der ikke bliver pause i kampene “før fredag”.

Det israelske medie Times of Israel skriver, at dokumentet med aftalen mangler at blive underskrevet af parterne. Det siger en anonym kilde fra den israelske regering.

Det forventes, at ske inden for de næste 24 timer, skriver mediet.

Også det israelske medie Hareetz skriver, at en politisk kilde fra Israel siger, at Hamas endnu ikke har ratificeret aftalen.

Både Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og Israels forsvarsminister, Yoav Gallant, har understreget, at en pause i kampene i Gaza ikke bliver enden på krigen.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere