AVIZ

Venezuela anklager Perus regering for at kidnappe landshold

FBL-2021-COPA AMERICA-VEN-PER

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Anklagen kommer, efter at Venezuela hævder, at regeringen i Peru har nægtet at lade det venezuelanske holds fly tanke brændstof efter en uafgjort kamp mellem de to lande.

Kampen endte 1-1 og var en del af kvalifikationen forud for VM i fodbold i 2026.

– Den peruanske regering har foretaget endnu en arbitrær handling mod venezuelanerne ved at forhindre flyet i at tanke og bringe spillerne tilbage, skriver Yvan Gil, der er Venezuelas udenrigsminister, på sociale medier.

– Det er kidnapning som hævn mod vores hold, der spillede en ekstraordinær kamp, tilføjer han.

Mudderkastningen begyndte allerede efter kampen, da venezuelanske spillere beskyldte politiet i Peru for at slå dem, mens de hilste på fans efter slutfløjt tirsdag aften lokal tid.

Den venezuelanske spiller Nahuel Ferraresi har fremvist bandage på sin højre hånd, som han ifølge ham selv bærer, fordi politiet i Peru slog ham.

Det var en tumultarisk aften i den sydamerikanske kvalifikationsrunde. Også kampen mellem Brasilien og Argentina bød på uroligheder i form af sammenstød mellem fans.

Fra regeringen i Peru lyder det, at den ikke har “beordret noget tiltag, som forhindrer optankningen af flyet”.

Peru vil “tage skridt imod at løse denne situation så snart som muligt”, lyder det videre. Regeringen slår derudover fast, at der var tale om kommercielle forsyningsrestriktioner, som staten ikke har kontrol med.

Fra det involverede flyselskab Rutaca lyder det, at flyets betragtelige forsinkelse var et resultat af sikkerhedskontrol af luftfarten.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere