AVIZ

Vrede protester mod Israel spreder sig i den muslimske verden

TOPSHOT-IRAN-PALESTINIAN-ISRAEL-CONFLICT-DEMO

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Protesterne er udløst af tirsdagens eksplosion på et hospital i Gazastriben. Demonstranterne mener, at Israel stod bag. Det afviser Israel.

– Død over USA, død over Israel, har det onsdag blandt andet lydt fra hundredvis af Hizbollah-støtter i det sydlige Libanon.

USA’s præsident, Joe Biden, har onsdag været på besøg i Israel.

Ifølge Hizbollah planlægger Israel at foretage angreb mod Gazas civile.

– Israelerne vil uden tøven forsøge at målrette angreb mod flere hospitaler, redningsfolk, civile frivillige og indbyggere i Gaza for at tvinge folk ud af Gaza, siger et højtstående Hizbollah-medlem under protesten ifølge AFP.

Libanesiske Hizbollah er en shiamuslimsk milits, der er støttet af Iran.

Også i Jordan, der ligesom Libanon grænser op til Israel, har der onsdag været protester. Her var omkring 10.000 mennesker samlet foran Israels ambassade for at forlange en udvisning af de israelske diplomater.

Foruden Libanon og Jordan har blandt andet Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater, Egypten, Iran, Marokko, Saudi-Arabien og Qatar givet Israel skylden for tirsdagens eksplosion på al-Ahli-hospitalet i Gazastriben.

I Iran har der også været store demonstrationer på gaden i Teheran.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere