AVIZ

Simioni stopper i Sønderjyske efter skæv sæsonåbning

Metal Ligaen: Rødovre Mighty Bulls - SønderjyskE

En sløj sæsonstart har fået rutinerede Mario Simioni til at smide tøjlerne i klubben, hvor han var i gang med sin 15. sæson som cheftræner fordelt på to perioder.

– Vi har haft en konstruktiv dialog om tingene i de seneste dage. Mario Simioni har selv konkluderet, at samarbejdet stopper nu. Det er derfor også en beslutning, som han selv har truffet, i respekt for klubben, spillerne og fansene, siger Sønderjyskes administrerende direktør, Klaus Rasmussen, til klubbens hjemmeside.

Sønderjyderne har vundet fem ud af de første 12 kampe og ligger med 18 point på sjettepladsen side om side med Herlev og Esbjerg.

Nu 60-årige Mario Simioni var fra midten af 1990’erne gennem fire sæsoner en særdeles målfarlig forward i klubben, der dengang optrådte under navnet Vojens IK.

Siden skabte den canadiskfødte italiener sig en af de længste trænerkarrierer i dansk ishockey. Fraset korte ophold i Tyskland og Italien har Simioni været træner i den danske liga uafbrudt siden 1999.

Det startede i Odense, inden han i sæsonen 2004/05 indledte sin første og mest succesfulde trænerperiode i Sønderjyske.

I de følgende otte sæsoner førte han klubben til fire danske mesterskaber og fire bronzemedaljer.

Efter en sæson i Bolzano i Italien nåede han også forbi Frederikshavn og Herning, inden han i 2018 vendte tilbage til Sønderjyske, hvor han først vandt sølv og siden to bronzemedaljer.

De sidste par sæsoner har dog været en stor skuffelse med nederlag i kvartfinalerne. Og nu er det altså slut for Simioni.

– Jeg ønsker kun klubben og vores fantastiske fans det bedste og takker for tiden i Sønderjyske, siger den nu forhenværende træner.

Den hidtidige assistent Anders Førster overtager chefansvaret i samarbejde med sportschef Casper Stockfisch. Det er dog tænkt som en midlertidig løsning.

– Vi sonderer naturligvis trænermarkedet. Her vil vi bruge den tid, der skal til for at finde en ny cheftræner. Her ser vi, som altid, på den lange bane, siger Klaus Rasmussen, der understreger, at sæsonmålsætningen er uændret.

Sønderjyske skal blive blandt de bedste fire hold i Danmark og dermed spille med om medaljer.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere