AVIZ

Varslet uvejr får forsikringsselskaber til at indkalde ekstra mandskab

Køge. Vandstanden stiger i Køge

Det gælder blandt andet Topdanmark, Codan Forsikring, Gjensidige og Tryg Forsikring.

– Der er kaldt ekstra folk på arbejde, ligesom vi vil være bemandede i weekenden, så vi er klar til at tage imod henvendelser fra vores kunder, siger skadedirektør for bygning i Tryg Forsikring Carsten Hvass.

Meteorologerne har varslet farligt vejr over Danmark fredag og lørdag.

Et kraftigt blæsevejr presser vandmasser ind mod kysterne, særligt i det sydlige Lillebælt, Det Sydfynske Øhav samt kysterne ved Lolland-Falster og Sydøstsjælland.

Det kan give oversvømmelser ved havne og lavtliggende sommerhusområder.

Hos Topdanmark har man indkaldt ekstra mandskab og sendt sms-varslinger til over 27.000 kunder i de berørte områder, primært i Syddanmark.

– De (sms-varslingerne, red.) indeholder gode råd til forebyggelse og link til nemt at anmelde skader, både storm og stormflodsskader, siger pressechef Troels Karlskov.

Det er ikke kun vandet, der kan give problemer de kommende dage.

I dele af Østjylland, Sydfyn, Vestsjælland, Sydsjælland, Lolland-Falster og på Bornholm er der varslet vindstød af stormstyrke.

Det særlige er, at vinden kommer fra øst og ikke – som den oftest gør – fra vest. Det kan være af betydning for de skader, som kan ske på eksempelvis bygninger.

– Vi ved fra tidligere vejrbegivenheder, at vind fra øst kan give et andet skadebillede, eksempelvis fordi danske huse typisk er indrettet efter en vindretning fra vest. Og der er tradition for at sikre tag og bygninger mod vestenvind, siger pressechef i Topdanmark Troels Karlskov.

Hos Codan Forsikring og Gjensidige har man ligeledes udvidet bemandingen, både ved telefonerne og i skadeservice, oplyser selskaberne.

Forhøjet vandstand er normalt ikke dækket af en almindelig husforsikring, indboforsikring eller sommerhusforsikring.

Hvis der bliver tale om en ekstremt høj vandstand, kan Naturskaderådet afgøre, at der har været tale om stormflod.

I så fald vil man kunne kontakte rådet, og det vil blive vurderet, om skaderne kan blive dækket efter stormflodsordningen.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere