AVIZ

Bygninger for omstridt stutteri er endt på tvangsauktion

Politiet leder efter nedgravede heste ved Stutteri Viegård

Det skriver TV MidtVest på baggrund af en meddelelse fra Statstidende.

Bygningerne har været brugt til driften af stutteriet. Det er en bolig på 182 kvadratmeter samt tilhørende 268.254 kvadratmeter jorde på adressen Vievej 24 ved Skals nord for Viborg.

På ejendommen er også otte bygninger herunder en hestestald.

Stutteriet blev fredag den 13. oktober erklæret konkurs ved Retten i Viborg, da det havde en gæld på over 17 millioner kroner til en dansk stålvirksomhed.

Også ejeren, John Byrialsen, blev erklæret personlig konkurs ligesom selskabet Vieland ApS, som han var ejer af.

Boligen, der nu er sendt på tvangsauktion, havde en ejendomsværdi for tre år siden på 6.050.000 kroner ifølge TV MidtVest.

Viegård Stutteri kom for alvor i fokus efter fund af 50 nedgravede døde heste tilbage i august.

Viborg Kommune konstaterede, at de døde heste var gravet ned uden tilladelse. Tidligere er det kommet frem, at der har været flere anmærkninger om dyrevelfærd på stutteriet.

Efter at virksomheden er blevet erklæret konkurs, vil kuratorer forsøge at finde penge til at nedbringe gælden, som stutteriet og Johan Byrialsen skylder.

Ifølge Niels Aamann fra Penta Advokater er det endnu uvist, hvad salget af bygningerne kan indbringe.

– Det er svært at spå om, hvor prisen lander. Det har et dårligt ry, men omvendt er der også betydelige faciliteter til at drive et stutteri, siger han til TV MidtVest.

Når bygninger købes på tvangsauktion, købes de som beset. Det kan derfor ikke vides, hvad der præcis følger med handlen.

Bygningerne indeholder ifølge Statstidende blandt andet en første sal, som er indrettet som lejlighed med en jacuzzi i soveværelset.

Derudover er der kontor, et laboratorium, hestestalde og stor ridehal.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere