AVIZ

Tyske virksomheders sortsyn på økonomien lysner langsomt

ifo Institute: Expectations in the automotive industry collapsed.
ifo Institute: Expectations in the automotive industry collapsed. (Frank Hoermann/Sven Simon/Ritzau Scanpix)

Det viser det såkaldte Ifo-indeks, som er baseret på meldinger fra omkring 9000 virksomheder i Tyskland.

Ifølge Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom hos Arbejdernes Landsbank, er den tyske erhvervstillid steget fem måneder i træk og måler det højeste i et år.

Dog skal man huske på, at den kommer fra et meget lavt niveau.

– I efteråret blev erhvervstilliden skudt i sænk af massiv inflation, energikrise og massiv økonomisk usikkerhed, skriver han i en kommentar.

– Men siden er der kommet lidt mere ro på energipriserne og de økonomiske udsigter, og det bløder op i erhvervstilliden.

Allan Sørensen, cheføkonom hos erhvervsorganisationen Dansk Industri (DI), havde frygtet, at den aktuelle uro på de finansielle markeder ville få det tyske erhvervsliv på andre tanker.

– Men målingen af den tyske erhvervstillid er lidt bedre end forventet, skriver han i en kommentar.

Og det er noget, som man skal glæde sig over her i landet, mener han.

– Tysk økonomi er kommet bedre gennem vinteren end frygtet. De tidlige prognoser for 2023 pegede på tysk tilbagegang, men de peger nu mere på stilstand eller meget svagt positiv vækst.

– Tyskland har jo enorm stor betydning for dansk økonomi. Tyskland er vores næststørste eksportmarkeder, og vi har især mange underleverancer til tysk erhvervsliv.

– Vi håber, at det snart begynder at gå lidt bedre med tysk erhvervsliv, da det forhåbentlig også kan kaste lidt ordrer af sig til danske virksomheder, siger Allan Sørensen.

Ifølge Allan Sørensen købte tyskerne sidste år danske varer og tjenester for 215 milliarder kroner.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere