AVIZ

Troels Lund vil ikke være statsminister med Venstres størrelse i dag

Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose holder pressemøde

– Måtte jeg blive Venstres formand, så tror jeg også, det er afgørende, at hvis man skal udråbe sig selv til statsministerkandidat – at man så har et parti, der har en størrelse, der er større, end den Venstre har aktuelt nu, siger Troels Lund Poulsen på et pressemøde onsdag eftermiddag.

Her møder han første gang pressen, efter han tidligere onsdag annoncerede, at han stiller sig til rådighed som Venstres næste formand.

På pressemødet er han flankeret af næstformand Stephanie Lose, som genopstiller som næstformand, når Venstre vælger nyt formandskab 18.-19. november.

Venstres formand er normalt per definition også statsministerkandidat, som det igennem mange år største parti i den blå blok.

Så sent som på Venstres sommergruppemøde i august var det også linjen fra Stephanie Lose.

– Venstres formand er statsministerkandidat og vil til enhver tid gå efter at få mest muligt af Venstres politik gennemført, sagde hun.

Jakob Ellemann-Jensen, der mandag forlod posten som Venstre-formand og dansk politik, gik til valg i november sidste år på at blive statsminister.

Han endte i stedet med at pege på Socialdemokraternes Mette Frederiksen som statsminister.

Venstre fik 13,3 procent af stemmerne ved valget 1. november og gik dermed markant tilbage. I den seneste tid har partiet stået til under ti procent i meningsmålinger.

Troels Lund Poulsen siger videre på pressemødet, at han har brugt de sidste par dage på at overveje, om han er den rigtige formand.

– Når jeg er nået frem til, at jeg gerne vil række hånden op, er det ikke mindst fordi, jeg ved, at samarbejdet med Stephanie Lose i seks måneder i foråret var både godt og fortroligt, siger han.

Derfor ønsker Troels Lund Poulsen også, at Stephanie Lose indtræder i regeringen igen som minister.

Stephanie Lose var minister uden portefølje men fungerende økonomiminister under Jakob Ellemann-Jensens sygemelding. Hun er i dag regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Hele Venstres folketingsgruppe samt en række fremtrædende medlemmer bakker op om Troels Lund Poulsen og Stephanie Loses formandskandidatur.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere