AVIZ

Hamas: 6546 palæstinensere er dræbt i Gaza

TOPSHOT-ISRAEL-PALESTINIAN-CONFLICT

Heraf er 2704 børn, oplyser sundhedsministeriet i Gaza, der er under Hamas’ kontrol. Det skriver Reuters

Her fremgår det også, at der i det forløbne døgn er 756 dræbte palæstinensere. Heraf 344 børn.

Israel har siden 7. oktober foretaget omfattende bombeangreb fra fly mod Gaza-striben, der er nogenlunde på størrelse med den danske ø Mors.

Der bor 2,3 millioner palæstinensere i Gaza.

De israelske angreb er et modsvar på det overraskelsesangreb, som Hamas foretog ind i Israel 7. oktober, mens man samtidig sendte mindst et par tusinde raketter mod israelske mål.

Over 1400 blev dræbt i Israel under angrebet, og Hamas tog langt over 200 mennesker til fange i Israel og førte dem til Gaza.

Blandt de mange dræbte er 73 læger, sygeplejersker og sundhedsansatte, og 25 ambulancer er ude af tjeneste, hedder det.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) oplyser, at seks hospitaler i Gaza er blevet lukket, fordi der ikke længere er brændstof til at drive dem.

Kun et lille antal lastbiler får hver dag lov til at køre ind i Gaza med nødhjælp via Egyptens grænseovergang til enklaven. Men det er alt for små mængder til så stor en befolkning, påpeger hjælpeorganisationer.

FN’s hjælpeorganisation for palæstinensiske flygtninge, UNRWA, advarer om, at det må indstille dets arbejde i Gaza, hvis der ikke snart når nye forsyninger af brændstof frem.

UNRWA bidrager blandt andet til uddannelse og sundhed i palæstinensiske flygtningelejre.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere