AVIZ

Thomasberg får treårig aftale som FC Midtjylland-træner

Superligaklub præsenterer ny cheftræner
Superligaklub præsenterer ny cheftræner (Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix)

Thomasberg får en treårig kontrakt, som løber frem til sommeren 2026. Det oplyser FCM på sin hjemmeside.

– Jeg har ikke været et sekund i tvivl om, at den her mulighed skulle forfølges. FC Midtjylland ligger mig rigtig nært i og med, jeg både har været spiller og træner i klubben, siger Thomasberg til klubbens hjemmeside.

Han har set, at resultaterne har haltet i FCM, som ikke opnåede en placering i top-6 i Superligaen.

– Resultaterne er desværre ikke gået som ventet, og det er selvfølgelig det allerførste, jeg skal rette op på.

– FC Midtjylland er en klub, som skal kæmpe med om titler, og vi skal have holdet tilbage på rette spor. Nu skal der naturligvis finjusteres nogle ting, men fodboldholdet er stadig rigtig godt, siger Thomasberg.

Albert Capellas blev fyret som cheftræner efter skuffende resultater, og siden har Niels Lodberg været midlertidig træner i en enkelt kamp.

48-årige Thomasberg kommer med sin egen fodboldfilosofi, som skal tilføre FCM mere styrke i offensiven, og samtidig skal defensiven også blive bedre.

– Jeg kommer til klubben som mig selv, og det kommer jeg til at være tydelig i både på og uden for banen. Vi skal søge målet og skabe en masse chancer – både i åbent spil, omstillinger og dødbolde.

– Det handler samtidig om at skabe et defensivt fundament, som skal komme til udtryk i et aggressivt presspil, hvor man kan se, at FC Midtjylland-spillerne tænker fremad og går i dueller og nærkampe.

– Det er dyder, der altid har været kendetegnet klubben, og som vi skal have frem igen, siger Thomasberg.

FCM-sportschef Svend Graversen ser frem til at få Thomasberg som træner i de kommende år.

– Thomas har et indgående kendskab til klubben – både qua sine ti år i FC Midtjylland og som træner for andre superligahold. Han har været ude at dygtiggøre sig og virkelig bevist sig selv.

– Thomas’ måde at se og praktisere fodbold på, tror vi på i FCM. Han står for offensive dyder og en powerfuld spillestil, siger Svend Graversen.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere