AVIZ

Tesfaye minder skoler om værktøjer til at bekæmpe jødehad

Regeringen holder pressemøde om fremtidens folkeskole

Derfor har han bedt sit ministerium om at kontakte alle skoleledelser i landet og gøre det klart for dem, hvilke sanktionsmuligheder der er, herunder at elever kan blive smidt ud, skriver Jyllands-Posten.

Han vil også minde skolerne om, at der findes undervisningsmateriale, som skolerne kan benytte sig af til at få en oplyst samtale og forhindre eventuelle tilfælde af antisemitisme.

Ministeren siger til Jyllands-Posten, at der på hans egen børns skole er malet hagekors “ud over det hele”.

– Siden 5. maj 1945 har hagekorset været forsvundet ud fra det offentlige rum i Danmark. I løbet af ganske få uger er det bare alle mulige steder. Det synes jeg, er helt vanvittigt og meget alvorligt, siger han til avisen.

Til TV 2 uddyber ministeren og siger, at hans indtryk er, at det ikke er et problem at møde op i skole, hvis man er buddhist, kristen eller muslim.

Men det kan det være, hvis man er jøde.

– Der er behov for at se forskel på almindeligt hærværk og antisemitisk hærværk. Der er forskel på, om man skriver, at Melinda fra 8.B er lækker, og så at jøder skal gasses i koncentrationslejre. Det sidste har en helt anden karakter, der skal slås hårdt ned på, siger han til TV 2.

Ministeren uddyber dog ikke, om han med de ord henviser til en konkret situation.

Jyllands-Posten har beskrevet, at flere SSP-medarbejdere på skoler og i fritidsklubber har oplevet tilspidsede situationer efter Hamas’ angreb på Israel den 7. oktober og de efterfølgende bombardementer af Gaza.

Det er det, Tesfaye reagerer på.

– Heldigvis er der masser af pædagoger, der håndterer det her rigtig godt. Det hører jeg også fra Det Jødiske Samfund. Men der er behov for, at vi kan se forskel på almindeligt hærværk og antisemitisk hærværk, siger Tesfaye til TV 2.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere