AVIZ

Lastbiler med nødhjælp er kørt ind i Gaza efter våbenhvile

A displaced Palestinian man, who fled his house due to Israeli strikes, carries his belongings as he makes his way back to his home, in Khan Younis

Det oplyser en korrespondent fra Al Jazeera til mediet.

Ifølge mediet har lastbilerne brændstof og nødhjælp med. Køretøjerne holder i første omgang på en parkeringsplads inde i Gazastriben og vil herefter blive ledt videre til andre lokationer.

Al Jazeera skriver videre, at en talsperson for grænsemyndighederne ved Rafah i det sydlige Gaza bekræfter, at lastbilerne er begyndt at bringe nødhjælp og brændstof ind i Gaza fra Egypten.

– Vi forventer, at 230 lastbiler vil køre ind (i Gaza, red.) i dag, siger talspersonen.

Al Jazeera – journalisten Hani Mahmoud har fra Khan Younis, som ligger i den sydlige del af Gazastriben, meldt, at våbenhvilen er begyndt, og at angrebene er blevet indstillet.

— Vi er vidne til en relativ ro, som gradvist bliver mere og mere synlig, i takt med at der er kommet et totalt stop for kampflys flyvninger over Gazastriben, fortæller han mediet.

Kampene i Gazastriben er mestendels foregået i den nordlige del af enklaven. Der er foreløbig ingen meldinger fra Gaza By, som ligger i nord.

Natten til 22. november oplyste den israelske regering, at der var blevet indgået en aftale om frigivelse af 50 af Hamas’ gidsler, og at parterne ville indstille kampene i Gazastriben i fire dage.

Hamas oplyste senere, at aftalen også indebærer løsladelse af palæstinensiske fanger i israelsk varetægt.

Ifølge en israelsk embedsmand vil der blive løsladt 39 palæstinensiske fanger fredag. Det skriver CNN. Det forventes at være piger og drenge under 18 år.

Det er uklart, hvornår de palæstinensiske fanger vil blive løsladt. Men en israelsk embedsmand siger til CNN, at det ikke vil ske, før de første gidsler er tilbage i Israel.

Pausen begyndte fredag klokken 07.00 lokal tid. Det var klokken 06.00 dansk tid.

Ifølge Egypten vil der blive lukket cirka 200 lastbiler med nødhjælp, 130.000 liter diesel og fire lastbiler med benzin ind i Gaza hver dag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Qatar vil Hamas frigive 13 gidsler fredag klokken 16.00 lokal tid. Alle 13 er kvinder og børn, lyder det.

Al Jazeera skriver, at videoer fra Gazastriben viser palæstinensiske familier på vej tilbage til deres hjem i den sydlige del af enklaven.

Pausen kan ifølge Israel blive forlænget, hvis Hamas frigiver mindst ti gidsler om dagen efter de fire dage.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere