AVIZ

Lastbiler med nødhjælp er kørt ind i Gaza efter start på pause

A displaced Palestinian man, who fled his house due to Israeli strikes, carries his belongings as he makes his way back to his home, in Khan Younis

Det oplyser en korrespondent fra Al Jazeera til mediet.

Ifølge mediet har lastbilerne brændstof med. Køretøjerne holder lige nu på en parkeringsplads inde i Gazastriben og vil snart blive lidt ledt videre til andre lokationer.

Natten til 22. november oplyste den israelske regering, at der var blevet indgået en aftale om frigivelse af 50 af Hamas’ gidsler, og at parterne ville indstille kampene i Gazastriben i fire dage.

Hamas oplyste senere, at aftalen også indebærer løsladelse af palæstinensiske fanger i israelsk varetægt.

Ifølge en israelsk embedsmand vil der blive løsladt 39 palæstinensiske fanger fredag. Det skriver CNN. Det forventes at være piger og drenge under 18 år.

Det er uklart, hvornår de palæstinensiske fanger vil blive løsladt. Men en israelsk embedsmand siger til CNN, at det ikke vil ske, før de første gidsler er tilbage i Israel.

Pausen startede fredag klokken 7.00 lokal tid. Det var klokken 6.00 dansk tid. Pausen indebærer også, at humanitær hjælp får lov til at køre ind i enklaven.

Ifølge Egypten vil der blive lukket 200 lastbiler med nødhjælp, 130.000 liter diesel og fire lastbiler med benzin ind i Gaza hver dag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Qatar vil Hamas frigive 13 gidsler fredag klokken 16.00 lokal tid. Alle 13 er kvinder og børn, lyder det.

Al Jazeera skriver, at videoer fra Gazastriben viser palæstinensiske familier på vej tilbage til deres hjem i den sydlige del af enklaven.

Pausen kan ifølge Israel blive forlænget, hvis Hamas frigiver mindst ti gidsler om dagen efter de fire dage.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere