AVIZ

Svensk statsminister til svenskere i Belgien: Vær på vagt

TOPPMÖTE GOTLAND FÖRSVAR OCH SÄKERHET

Det skriver det svenske medie SVT.

– Der bliver sendt en sms fra Udenrigsministeriet til alle svenske abonnenter i Belgien. Svenskere på stedet opfordres til at være vagtsomme og følge anvisningerne fra de belgiske myndigheder, siger Ulf Kristersson.

Han fortæller desuden SVT, at han har talt med Belgiens premierminister, Alexander de Croo.

De Croos regering og de ansvarlige myndigheder arbejder intensivt på at skaffe alle relevante informationer om, hvad der er sket, og “hvad belgiske myndigheder gør for at forhindre yderligere voldshandlinger,” siger Kristersson.

To svenske statsborgere blev mandag aften dræbt af skud i den belgiske hovedstad, Bruxelles, inden en fodboldkamp mellem Sverige og Belgien.

Sagen efterforskes som et terrorangreb.

Belgien har efter episoden hævet niveauet for terrortrussel til det højest mulige i Bruxelles, skriver Reuters.

Mindst en af personerne, som er blevet skudt, skal have haft en svensk landsholdstrøje på ifølge det lokale medie Sudinfo La Capitale, som har bragt billeder fra området.

Første halvleg af fodboldkampen nåede at blive spillet, før Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, senere på aftenen meddelte, at kampen ikke spilles færdig mandag.

Den svenske sikkerhedstjeneste Säpo oplyser til det svenske medie Aftonbladet, at efterforskningen ligger ved det belgiske politi, men at man arbejder tæt sammen med sine internationale partnere.

Den mistænkte var tidligt natten til tirsdag fortsat på fri fod.

Ifølge anklagemyndigheden hævdede overfaldsmanden, at han var inspireret af Islamisk Stat.

/ritzau/

Andre læser også