AVIZ

Joe Biden besøger Israel og rejser videre til møde med Abbas

FILES-US-ISRAEL-PALESTINIANS-CONFLICT-BIDEN

Det oplyser USA’s udenrigsminister, Antony Blinken, ifølge nyhedsbureauet AFP.

– Præsidenten vil genbekræfte USA’s solidaritet med Israel og vores stensikre forpligtelse over for dets sikkerhed, lyder det.

Det er uklart, hvornår på dagen og præcis hvor besøget finder sted.

Biden skal desuden efterfølgende til Jordan for at mødes med præsidenten for Det Palæstinensiske Selvstyre, Mahmoud Abbas, oplyser Blinken.

På det møde deltager desuden Jordans kong Abdullah samt Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi.

Blinken fortæller desuden, at USA og Israel er blevet enige om at udvikle en plan for nødhjælp til Gaza. Det er uklart, hvad planen indebærer.

Selv har Blinken i kølvandet på angrebet været på eller haft planer om besøg i netop Israel samt Jordan, Qatar, Bahrain, Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater og Egypten.

Blinken befinder sig for nuværende i Tel Aviv, hvor han har haft omfattende samtaler med den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu.

Mindst 1400 personer blev på israelsk side dræbt i angrebet. Desuden oplyste Hamas mandag, at omkring 200 til 250 er blevet taget til fange i Gaza.

Imens er over 2700 palæstinensere blevet dræbt i Israels modangreb.

Israel ventes inden for kort tid at indlede en omfattende invasion af Gazastriben.

Det israelske militær har givet civile i det nordlige Gaza tidsfrist til at rejse ned til de sydlige dele i enklaven. Den seneste frist udløb lørdag eftermiddag klokken 15.00 dansk tid.

Soldater, kampvogne og artilleri er koncentreret ved grænsen til Gazastriben, og israelerne ventes inden længe at iværksætte en operation rettet mod navnlig ledere fra Hamas.

FN og internationale nødhjælpsgrupper advarer om, at situationen er ved at være katastrofal for tusinder af civile, som kæmper for at komme ud af de områder, der trues af angreb.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere