AVIZ

Rusland nærmer sig tilbagetrækning fra atomaftale fra 1996

FILES-RUSSIA-NUCLEAR-TREATY

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ved en afstemning i parlamentets underhus, Dumaen, blev forslaget om at trække ratificeringen tilbage enstemmigt godkendt under første behandling.

412 stemte for, og ingen stemte imod.

Forslaget kan endeligt underskrives af den russiske præsident, Vladimir Putin, når det er stemt igennem efter tre behandlinger i underhuset og er blevet godkendt af overhuset. Det skriver AFP.

Aftalen om atomprøvesprængninger – på engelsk Comprehensive Nuclear Test Ban Treaty (CTBT) – har til formål at forbyde alle atomsprængninger.

Den blev indgået, efter at Sovjetunionen, USA og andre atommagter foretog over 2000 atomsprængninger i løbet af Den Kolde Krig.

Rusland og USA underskrev begge aftalen i september 1996. Amerikanerne har dog aldrig ratificeret – altså formelt tilsluttet sig – aftalen.

Netop derfor har Rusland også tidligere luftet idéen om at trække ratificeringen tilbage. Russerne har dog samtidig sagt, at de ikke vil foretage atomprøvesprængninger, medmindre USA gør.

– Vores afstemning er et svar til USA og dets ufølsomme tilgang til at opretholde global sikkerhed, siger parlamentsmedlemmet Vjatjeslav Volodin.

– Hvad vi nu kommer til at gøre – om vi vil være en del af aftalen eller ej – kommer vi ikke til at fortælle dem. Vi bliver nødt til at tænke på den globale sikkerhed og vores indbyggeres sikkerhed, siger han ifølge Reuters.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere