AVIZ

Fire er dræbt i Libanon efter israelsk angreb

TOPSHOT-ISRAEL-LEBANON-PALESTINIAN-CONFLICT

Det siger libanesisk sikkerhedskilder ifølge nyhedsbureauet Reuters. De har ikke umiddelbart flere oplysninger.

Israels hær meddelte tidligere tirsdag, at fire militante blev dræbt, da de forsøgte at krydse grænsen og trænge ind i Israel.

Israelske soldater “fik øje på en gruppe terrorister, der forsøgte at infiltrere sikkerhedshegnet mod Libanon og placere sprængstoffer”, meddeler hæren.

– Fire terrorister blev dræbt, lyder det videre.

Det fremgår ikke af hærens meddelelse, hvor de fire militante blev dræbt.

Den landsby, hvor libanesiske sikkerhedskilder melder om fire dræbte, Alma al-Shaab, ligger knap to kilometer fra den israelske grænse.

De er ifølge oplysningerne blevet dræbt af granater fra israelsk side.

Det er ikke umiddelbart klart, om der er tale om to forskellige angreb med i alt otte dræbte, eller om det er den samme hændelse, begge sider henviser til.

Israel skød tilbage mod Libanon tidligere tirsdag, efter at der blev affyret tre panserværnsmissiler fra Libanon mod Israel, skriver det libanesiske netmedie Naharnet.

Den libanesiske Hizbollah-bevægelse har taget skyld for angrebet. Den siger, at missilerne var rettet mod en “zionistisk kampvogn” ved en israelsk kaserne.

To israelske soldater og en civil blev såret i det angreb, en af dem alvorligt.

Siden 7. oktober, hvor den militante palæstinensiske gruppe Hamas dræbte over 1400 mennesker under et omfattende angreb i Israel, har spændingerne været markante på grænsen mellem Israel og Libanon.

Der har været flere skudvekslinger mellem israelske soldater og medlemmer af Hizbollah, der er allieret med Hamas.

Over ti mennesker er blevet dræbt på libanesisk side siden 7. oktober. Blandt dem er en journalist fra Reuters.

Frygten for, at konflikten skal brede sig, har blandt andet fået Libanons nationale luftfartsselskab Middle East Airlines (MEA) til at flytte fem af sine i alt 24 fly til Tyrkiet.

Sammenstødene mellem Hizbollah og Israels militær ved grænsen er de mest alvorlige siden krigen mellem de to parter i 2006.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere