AVIZ

Rune kommer godt fra land i Miami med sikker sejr mod ungarer

Tennis: BNP Paribas Open-Day 6
Tennis: BNP Paribas Open-Day 6 (Jonathan Hui/Ritzau Scanpix)

Det står klart, efter at den 7.-seedede dansker natten til lørdag dansk tid slog ungarske Márton Fucsovics 6-3, 7-5 i sin første kamp i dette års udgave af ATP Masters 1000-turneringen.

Som nummer otte i verden var Rune favorit på vej ind til opgøret mod Fucsovics. Den ungarske nummer 74 i verden kan dog på dagen levere en god fight.

Danskeren spillede solidt – uden for alvor at folde sig ud – i en kamp, hvor det sprudlende duelspil udeblev. Rune var dog generelt ovenpå og kom igennem kampen helt uden at blive brudt i sine servepartier.

Kampen startede dog en smule blødt fra danskerens side.

I sit første serveparti kom han under pres, men overlevede en Fucsovics-breakbold.

I næste parti var Rune anderledes skarp og brød ungareren efter en række gode servereturneringer.

Første sæt tog danskeren 6-3 efter to servegennembrud.

I andet sæt tog de to spillere sig af deres egne servepartier frem til stillingen 6-5 til Rune, hvor Fucsovics skulle holde serv for at holde sig inde i kampen.

Her formåede danskeren at bide sig fast i ungarerens serveparti, og ved stillingen 30-40 havde Rune kampens første matchbold.

Her slog danskeren til med det samme.

På en ellers stærk Fucsovics-serv fik Rune bolden i spil, og da ungareren gik til nettet, lykkedes det Rune at fremprovokere en fejl med et slag ned i fødderne på sin modstander.

Dermed kunne danskeren trække sig sejrrigt ud af det første møde mellem de to.

I tredje runde venter den 31.-seedede argentiner Diego Schwartzman på 30 år, som er en særdeles erfaren spiller med blandt andet en French Open-semifinale bag sig.

Holger Rune har haft en lidt svingende start på året efter sin forrygende afslutning på 2022, hvor han slog halvdelen af top-10 på vej mod en triumf i Masters 1000-turneringen i Paris.

Australian Open sluttede i fjerde runde for Rune, og for nylig røg han ud i tredje runde i Indian Wells efter nederlag til Stan Wawrinka.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere