AVIZ

Røde Halvmåne: Skarpskytter skyder mod hospital i Gaza

PALESTINIAN-ISRAEL-CONFLICT-HOSPITAL

Mindst én er dræbt og 20 såret, meddeler hjælpeorganisationen ifølge AFP.

Ofrene er personer, der er blevet fordrevet fra andre dele af Gazastriben, skriver Røde Halvmåne på det sociale medie X – tidligere Twitter.

Israels militær vil ikke kommentere oplysningen.

Militæret “kan ikke drøfte potentielle placeringer relateret til vores operationer”, idet det kan bringe de israelske soldater i fare, siger en talsmand til AFP.

Tidligere fredag meddelte Gazastribens Hamas-kontrollerede sundhedsministerium, at et angreb på et andet hospital, al-Shifa, har dræbt 13.

Det præcise dødstal er ikke uafhængigt verificeret af internationale medier. Israels militær har ikke udtalt sig om dette angreb.

Israels hær har flere gange beskyldt Hamas for at bruge hospitaler, heriblandt al-Shifa, til at koordinere angreb.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har fredag udtalt, at der er bombardementer ved al-Shifa-hospitalet.

WHO-talsperson Margaret Harris er ifølge Reuters blevet spurgt ind til beskyldningerne om et israelsk angreb på hospitalet og svarede:

– Jeg kender ikke til detaljerne, men vi ved, at de er under bombardement.

I alt 20 hospitaler er ifølge WHO helt ude af drift i Gaza.

Fredag siger al-Shifa-hospitalets direktør, Mohammad Abu Salmiya, at det har modtaget adskillige dødsofre fra et angreb, der ramte en skole i Gazastriben.

– Omkring 50 martyrer blev hentet ud af al-Buraq-skolen i al-Nasr-kvarteret i Gaza efter missil- og artilleriangreb, der ramte skolen denne morgen, siger han til AFP.

Kort efter siger han til et andet nyhedsbureau, Reuters, at der er 20 dødsofre.

Heller ikke oplysningen om et angreb på al-Buraq-skolen er mulig at få bekræftet fra anden side.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere