AVIZ

Finsk politi: Anker fundet ved gaslæk tilhører skib fra Hongkong

FILE PHOTO: Finnish Border Guard''s photo of a Hong Kong registered cargo ship ''Newnew Polar Bear''

Finsk politi fastslår således fredag, at et anker, som er blevet bjærget ved en undersøgelse af lækket, kommer fra fartøjet, der sejler under Hongkongs flag.

Det skriver det finske medie Hufvudstadsbladet.

Det er tekniske specifikationer, som gør, at politiet kan fastslå, hvorfra ankeret kommer.

I oktober blev det opdaget, at der var læk på gasledningen Balticconnector.

Nogenlunde samtidig fik datakabler mellem Finland og Estland samt Estland og Sverige skader.

Der er mistanke om en forbindelse mellem hændelserne.

Politiet har ifølge Hufvudstadsbladet ikke villet give yderligere oplysninger om besætningens nationalitet, da gasledningen blev beskadiget.

“NewNew Polar Bear” var ifølge det finske medie på vej fra Kaliningrad til Sankt Petersborg, da skibets anker ramte gasledningen.

Estiske anklagere har ifølge nyhedsbureauet Reuters sagt, at “NewNew Polar Bear” er hovedfokus for deres undersøgelse af skader på telekablerne på havbunden.

Siden en eksplosion sidste år ramte den store gasrørledning Nord Stream 2 i farvandet tæt ved Bornholm, har der været øget fokus på den følsomme infrastruktur af kabler og ledninger, der ligger på havbunden i især Østersøen.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere