AVIZ

Resultater fra Mattel boostet af global Barbie-succes

Lebanon Barbie

Det skriver nyhedsbureauet AFP efter offentliggørelsen af selskabets resultater i tredje kvartal.

– Forbrugernes efterspørgsel på vores produkter er steget i kvartalet, og vi fortsætter med at overhale branchen, udtaler den administrerende direktør Ynon Kreiz ifølge en pressemeddelelse.

– Resultaterne drager fordel af succesen bag filmen “Barbie”, som er blevet et globalt kulturelt fænomen og har markeret en afgørende milepæl for Mattel, lyder det videre fra Kreiz.

Selskabet har solgt for i alt 1,9 milliarder dollar. Det svarer til 8,4 milliarder danske kroner og er mere, end de 1,8 milliarder dollar, som analytikere fra analysevirksomheden FactSet havde forventet.

Nettoresultatet for kvartalet lyder på 146,3 millioner dollar. Det svarer til 1,03 milliarder danske kroner. Det er dog halvdelen af det beløbet fra samme periode sidste år. Det skyldes en engangsbetaling for beskatning af udenlandske aktiver, har selskabet oplyst ifølge AFP.

Instruktøren bag filmen “Barbie”, Greta Gerwig, er den første kvinde nogensinde, som har instrueret en film, der har indtjent over en milliard dollar.

En milliard dollar svarer til lidt over 6,7 milliarder kroner.

Filmen nåede en ny milepæl tilbage i august, da den havde solgt billetter for en milliard dollar, siden den fik premiere i biografer rundt om i verden to uger forinden.

“Barbie” havde premiere i Danmark den 20. juli.

“Barbie” foregår i et univers bygget op om den verdenskendte barbiedukke og har Margot Robbie og Ryan Gosling i hovedrollerne.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere