AVIZ

Biden: Jeg har ingen tillid til palæstinensiske dødstal

US-AUSTRALIA-DIPLOMACY-BIDEN-ALBANESE

Her lyder det fra myndighederne, at mere end 6500 personer er blevet dræbt af israelske angreb i forbindelse med væbnet konflikt mellem Hamas og Israel, der brød ud tidligere på måneden.

Onsdag amerikansk tid har præsidenten oplyst, at han er “uden tillid til de tal, som palæstinenserne bruger”, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Joe Biden uddyber ikke, hvorfor han er skeptisk over for dødstallene.

Præsidenten blev på en pressekonference adspurgt om dødstallet, som ifølge myndighederne i Gaza dækker over omkring 2700 dræbte børn.

Her var journalister interesserede i at høre, om det var udtryk for, at Israel ignorerer en opfordring fra USA om at beskytte civile.

Lørdag morgen den 7. oktober indledte den militante islamistiske bevægelse Hamas et angreb på Israel.

Ifølge Hamas blev der affyret 5000 raketter på blot 20 minutter. Israel melder om halvt så mange raketter.

Militante fra Hamas brød desuden igennem den ellers stærkt bevogtede grænse mellem Gaza og Israel og angreb blandt andet en israelsk festival tæt på grænseområdet.

Ifølge den amerikanske præsident er det ikke muligt for Israel og det palæstinensiske folk at vende tilbage til status quo, fra før konflikten blussede op.

Det næste skridt for området er ifølge ham nødt til at være en tostatsløsning.

Det sagde præsidenten under en pressekonference ved Det Hvide Hus onsdag, hvor den australske premierminister, Anthony Albanese, også deltog.

Den 7. oktober foretog Hamas et blodigt overraskelsesangreb mod Israel, som siden har svaret igen med en række angreb.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere