AVIZ

Partier enige: Løsgængere skal vise lægeerklæring ved sygeorlov

Venstre holder pressemøde

Det siger Folketingets formand, Søren Gade, (V) til DR.

– Der er fuldstændig fuld opbakning til, at vi kan få lukket det her hul, siger han til DR.

I dag skal et folketingsmedlem i et parti aflevere en lægeerklæring til gruppeformanden, hvis vedkommende vil gå på sygeorlov. Det skal løsgængere ikke gøre.

For dem er det nok at bede Folketingets formand om sygeorlov uden at komme med en nærmere begrundelse.

Reglerne skal ændres i kølvandet på sagen om folketingsmedlem Mike Fonseca, der går på sygeorlov fra Folketinget. Det sker, efter at Fonseca har forladt Moderaterne, fordi han har et forhold til en 15-årig pige.

Gade selv har sagt til Politiken, at han har set en lægeerklæring fra Fonseca. Men inden da meldte Dansk Folkeparti ud, at partiet ikke ville stemme for hans sygeorlov, medmindre en lægeerklæring kunne fremvises.

Gade varslede allerede en ændring af reglerne tirsdag – også her over for DR. Han fortalte, at han ville søge opbakning til at ændre reglerne ved et møde i Folketingets Præsidium, som er Folketingets ledelse, onsdag.

Præsidiemødet skal afholdes onsdag eftermiddag, men inden da har Gade altså mødt opbakning fra de andre partier.

Folketingsformanden fortæller dog ikke mere om en konkret ordning, og hvor løsgængerne i fremtiden skal vise deres lægeerklæring.

Før ændringen af reglerne kan træde i kraft, skal den behandles og godkendes i Udvalget for Forretningsordenen, oplyser Folketinget.

Der er lige nu tre løsgængere i Folketinget. Det drejer sig om Lars Boje Mathiesen, Jon Stephensen og Theresa Scavenius.

Mike Fonseca vil – når hans sygeorlov formelt godkendes – under sygeorloven blive han erstattet af Jan Carlsen fra Moderaterne, der er andensuppleant, da førstesuppleanten Michael Hertz har takket nej til pladsen.

Fonseca har dog sagt til TV 2, at han agter at vende retur til Folketinget som løsgænger.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere