AVIZ

Israel forventer frigivelse af første gidsler torsdag

TOPSHOT-ISRAEL-PALESTINIAN-CONFLICT-PROTEST-HOSTAGES

Det siger Israels udenrigsminister, Eli Cohen, i et interview med en radiokanal, som den israelske hær, IDF, driver.

Cohen afviser at bekræfte en melding om, at processen begynder klokken 05.00 lokal tid.

Der er nogen usikkerhed om, hvornår aftalen træder i kraft. Qatar har tidligere udtalt, det i løbet af 24 timer fra tidligt onsdag morgen vil blive annonceret, hvornår pausen starter.

Fra begge sider blev det natten til onsdag bekræftet, at der var indgået en aftale.

Den skal resultere i mindst fire dage med våbenhvile. Derudover skal mindst 50 gidsler frigives, mens mindst 150 palæstinensere, som er fængslet i Israel, ligeledes skal løslades.

Det bliver den første våbenhvile i krigen, som har varet knap syv uger. Aftalen blev forhandlet på plads med hjælp fra Qatar.

I en meddelelse fra premierminister Benjamin Netanyahus kontor beskrives det, at mindst 50 kvinder og børn vil blive frigivet over de i alt fire dage. Mindst ti vil blive frigivet hver dag.

Våbenhvilen kan forlænges, så længe der bliver frigivet mindst ti yderligere gidsler hver dag.

Det var 7. oktober, at den militante palæstinensiske bevægelse Hamas brød igennem grænsen mellem Israel og Gazastriben og ifølge Israel dræbte omkring 1200 mennesker, størstedelen af dem civile. Omkring 240 blev bragt tilbage til Gazastriben som gidsler.

I den efterfølgende israelske offensiv har over 14.000 mennesker ifølge Hamas mistet livet.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere