AVIZ

Nyt SUH: De første patienter er flyttet ind

1. næstformand og formand for regionens sygehusudvalg Anne Møller Ronex tog imod den første patient med en buket blomster.
1. næstformand og formand for regionens sygehusudvalg Anne Møller Ronex tog imod den første patient med en buket blomster.

Pressemeddelelse

19.3.2023 15:06:57 CET | Region Sjælland

Præcis kl. 8:07 rullede Tove Nielsen som den første patient ind på Region Sjællands nye supersygehus.

I løbet af søndagen er i alt 79 patienter flyttet ind i den første færdige fløj på det nye Sjællands Universitetshospital i Køge. Patienterne flyttede efter en nøje tilrettelagt plan med en patient hver 3. minut. Den samlede flytning var overstået på fem timer. De pårørende kunne igen besøge patienter efter kl. 14 – nu med udsigt over Øresund, Køge Bugt og de omgivende områder.

I den nye bygning er der senge til i alt 180 patienter på nye enestuer. 89-årige Tove Nielsen var den første til at flytte ind på en af dem. 

– Det er lidt overrumplende det hele. Det skal lige bundfælde sig. Her virker rart, men jeg håber da ikke, at jeg skal være her så længe, siger Tove Nielsen, der er indlagt på Akutafdelingens Korttidsafsnit, hvor man typisk ikke er indlagt mere end 48 timer. 

Stor milepæl

Indflytningen i den første færdige senge- og behandlingsbygning ’fløj R’ er bare første etape i det store Kvalitetsfondsbyggeri, som får tre fløje mere frem mod 2026. Når det nye supersygehus står helt færdigt, bliver Sjællands Universitetshospital i Køge universitetshospital for alle regionens borgere med 789 topmoderne enestuer og på sigt med ansvar for over halvdelen af regionens samlede sygehusaktivitet.

 Det er fantastisk endelig at se den første patient flytte ind. Det er en af de helt store milepæle for regionens nye universitetshospital. Hospitalet er altafgørende for at sikre og robustgøre fremtidens sundhedsvæsen i Region Sjælland. Og så betyder det også, at vi kan tilbyde patienter fra hele regionen flere og flere typer højt specialiseret behandling i vores egen region, siger formand for regionens sygehusudvalg Anne Møller Ronex.

Otte afdelinger er flyttet ind

Personalet har trænet i de nye omgivelser igennem flere uger. De seneste dage er i alt otte afdelinger med 670 medarbejdere og 180 senge flyttet ind i den nye bygning, der skyder otte etager i vejret.

– Det er selvfølgelig virkelig stort at se patienterne og deres pårørende i de nye fine opgivelser, som jeg håber både de og medarbejderne kommer til at trives i, siger sygehusdirektør på Sjællands Universitetshospital Niels Würgler Hansen og fortsætter:

– Vores medarbejdere har ydet en helt utrolig stor indsats i denne proces – og vi får også brug for deres store engagement og tålmodighed i de kommende måneder, hvor vi fortsat skal lære den nye bygning og nye arbejdsgange at kende. Det bliver hårdt, og det håber jeg også patienterne og deres pårørende vil have forståelse for.

I den nye ’fløj R’ er der både plads til 180 senge og afdelingernes ambulatorier, hvor patienterne kan komme til behandlinger i dagtimerne.  

– Det er en stor dag og en vigtig milepæl for byggeriet, og vi er utrolig glade for at se, at den første senge- og behandlingsbygning nu for alvor tages i brug. Det er kulminationen på flere års arbejde. Nu bygger vi videre de kommende år og tager bygningerne i brug efterhånden, som de bliver færdige, siger projektdirektør Helle Gaub.

De otte flyttede afdelinger:

 • Akutafdelingen: Korttidsafsnittet
 • Anæstesiologisk Afdeling: Smertecentret
 • Kirurgisk Afdeling: 3 sengeafsnit og ambulatorier
 • Ortopædkirurgisk Afdeling: 2 sengeafsnit og ambulatorier
 • Øre-Næse-Hals Afdeling: Sengeafsnit og ambulatorium
 • Tand-Mund-Kæbe Afdeling: Operationsstuer og ambulatorium
 • Medicinsk Afdeling, Køge: 1 sengeafsnit og dele af ambulatoriet
 • Dialyseafsnit (Ibrugtagning af et nyt afsnit, så der samlet kommer flere dialysepladser i Regionen)

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere