AVIZ

Netanyahu beskylder FN for at nøle med hjælp i Gaza

APTOPIX Israel Palestinians

Hjælpearbejdere fra FN er endnu ikke rejst ind i den såkaldt sikre zone i den sydlige del af Gazastriben, som Israel har udpeget til fordrevne palæstinensere, siger Netanyahu ifølge Reuters.

– Jeg har endnu ikke set de tiltag, jeg gerne vil se fra FN og internationale agenturer, siger Netanyahu.

Han tilføjer ifølge Reuters, at der ikke er nogen grund til, at FN ikke har stillet titusindvis af telte op til fordrevne palæstinensere i den “sikre zone”.

Netanyahus udtalelse faldt i forbindelse med et møde med premierministrene fra Spanien og Belgien, der torsdag er på besøg i Israel.

Det israelske militær har stort set uophørligt bombarderet Gazastriben fra luften, siden den militante palæstinensiske Hamas-bevægelse gennemførte et blodigt angreb mod Israel 7. oktober.

Hamas’ angreb kostede omkring 1200 israelere livet.

Israels luftangreb og den efterfølgende landoffensiv i Gazastriben har indtil videre kostet over 14.000 palæstinensere livet, har Gazas Hamas-kontrollerede sundhedsministerium oplyst.

Også skoler, hospitaler og ambulancer er blevet ramt, meddeler FN.

Israel har gentagne gange opfordret Gazastribens indbyggere til at begive sig til den sydlige del af landstriben.

Men heller ikke denne del af det knap 400 kvadratkilometer smalle territorium betragtes som sikkert, skriver nyhedsbureauet dpa.

Torsdag har Qatar meddelt, at en fire dage lang pause i kamphandlingerne træder i kraft fredag morgen klokken 07.00 lokal tid. Det er klokken 06.00 dansk tid.

Qatar har spillet en vigtig rolle i at få aftalen på plads mellem Hamas og Israel.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere