AVIZ

Advokatrådet kalder på flere dommere efter domstolsaftale

Ubådssagen fortsætter i Københavns Byret

Sådan lyder det fra formand for Advokatrådets procesretsudvalg Nikolaj Linneballe, efter at et flertal i Folketinget er enedes om en ny flerårig aftale for domstolene.

– Først og fremmest er jeg ekstremt glad for, at politikerne endelig har lyttet efter det, som aktørerne har sagt i lang tid og tilført helt nødvendige midler til et system, som har været nødlidende i lang tid, siger han til Ritzau.

I alt får domstolene 2,3 milliarder kroner med den nye aftale, og den lægger også op til flere dommere.

Ifølge Nikolaj Linneballe står domstolene over for et langt sejt træk.

Mikael Sjöberg, som er formand for Den Danske Dommerforening, kalder det tiltrængt med flere dommere.

– Det er en længere proces at få bragt de lange sagsbehandlingstider ned. Man skal væbne sig med tålmodighed. Det er nok ikke sådan, at vi om et år, to eller tre vil kunne se mærkbare forbedringer. Det vil vare et stykke tid, før vi kan sige, at vi har fået tilfredsstillende sagsbehandlingstider, siger han.

Forud for aftalen i Folketinget har et ekspertudvalg fremlagt forslag til initiativer, som kunne nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Udvalget har været ledet af tidligere højesteretspræsident Thomas Rørdam.

Nogle af forslagene, som også er endt i den politiske aftale, har tidligere fået kritik fra Advokatrådet.

Blandt andet har Advokatrådet, Dansk Industri og Forbrugerrådet Tænk og Dommerfuldmægtigforeningen tidligere kritiseret forslaget om, at en civil sag fremover skal dreje sig om mindst 50.000 kroner, før den kan ankes.

Den kritik gentager Advokatrådet i en pressemeddelelse onsdag. Ifølge rådet udvander det muligheden for at få prøvet en sag ved to retsinstanser.

Nikolaj Linneballe understreger vigtigheden af, at sagsbehandlingstiderne bliver bragt ned.

– Det er simpelthen en vigtighed for den enkelte borger, at man kan få afgjort sin sag inden for ordentlig tid. Der er folk, der holdes i ventemønster i flere år, som helt unødvendigt ikke kan komme videre med deres liv.

Aftalen om domstolenes økonomi skal løbe fra 2024 og til 2027.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere