AVIZ

Amerikansk militærfartøj styrter i havet ud for Japan

Japan - U.S. joint training in Ishigaki, Okinawa, Japan

Det oplyser den japanske kystvagt.

De ombordværendes tilstand kendes endnu ikke.

Osprey-fartøjet, der produceres af den amerikanske flyproducent Boeing, kan beskrives som en hybrid mellem et fly og en helikopter.

Fartøjet styrtede i Stillehavet ud for øen Yakushima.

– Vi modtog oplysningen klokken 02.47 i dag om, at det amerikanske militærs Osprey styrtede ud for Yakushima-øen, siger en talsperson for kystvagten.

– Vi blev også oplyst om, at der var otte besætningsmedlemmer om bord. Der er i øjeblikket ikke yderligere information.

Yakushima er én af Japans sydlige øer.

Ifølge den japanske radiostation NHK fløj fartøjet fra den amerikanske militærbase Iwakuni i Yamaguchi-regionen syd for Hiroshima. Det var på vej til Kadena-basen i Okinawa i det sydligste Japan, da det forulykkede.

Fartøjet tilhørte den amerikanske flybase Yokota i Japans hovedstad, Tokyo. Det oplyser kilder fra det japanske forsvarsministerium til NHK.

Osprey har en blakket historie med flere ulykker.

Ulykken i Japan er således sket få måneder efter, at et andet Osprey-fartøj styrtede i det nordlige Australien i august.

Dengang døde tre marinesoldater. Der var i alt 23 personer om bord.

Det amerikanske Osprey-fartøj styrtede på øen Melville, nord for den australske by Darwin. Det skete under en militærøvelse.

Og sidste år døde fire amerikanske soldater i Norge, da et Osprey-fartøj styrtede under en Nato-øvelse.

Tilbage i 2017 omkom tre amerikanske soldater, da et Osprey-fartøj forsøgte at lande på et skibsdæk i havet ud for Australiens nordkyst, hvilket mislykkedes.

En af de dødeligste Osprey-ulykker fandt sted i 2000 i den amerikanske delstat Arizona, hvor 19 amerikanske marinesoldater mistede livet.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere