AVIZ

Amerikansk militærfartøj styrter i havet ud for Japan

Japan - U.S. joint training in Ishigaki, Okinawa, Japan

Det oplyser den japanske kystvagt.

De ombordværendes tilstand kendes endnu ikke.

Osprey-fartøjet, der produceres af den amerikanske flyproducent Boeing, kan beskrives som en hybrid mellem et fly og en helikopter.

Fartøjet styrtede i Stillehavet ud for øen Yakushima.

– Vi modtog oplysningen klokken 02.47 i dag om, at det amerikanske militærs Osprey styrtede ud for Yakushima-øen, siger en talsperson for kystvagten.

– Vi blev også oplyst om, at der var otte besætningsmedlemmer om bord. Der er i øjeblikket ikke yderligere information.

Yakushima er én af Japans sydlige øer.

Ifølge den japanske radiostation NHK fløj fartøjet fra den amerikanske militærbase Iwakuni i Yamaguchi-regionen syd for Hiroshima. Det var på vej til Kadena-basen i Okinawa i det sydligste Japan, da det forulykkede.

Fartøjet tilhørte den amerikanske flybase Yokota i Japans hovedstad, Tokyo. Det oplyser kilder fra det japanske forsvarsministerium til NHK.

Osprey har en blakket historie med flere ulykker.

Ulykken i Japan er således sket få måneder efter, at et andet Osprey-fartøj styrtede i det nordlige Australien i august.

Dengang døde tre marinesoldater. Der var i alt 23 personer om bord.

Det amerikanske Osprey-fartøj styrtede på øen Melville, nord for den australske by Darwin. Det skete under en militærøvelse.

Og sidste år døde fire amerikanske soldater i Norge, da et Osprey-fartøj styrtede under en Nato-øvelse.

Tilbage i 2017 omkom tre amerikanske soldater, da et Osprey-fartøj forsøgte at lande på et skibsdæk i havet ud for Australiens nordkyst, hvilket mislykkedes.

En af de dødeligste Osprey-ulykker fandt sted i 2000 i den amerikanske delstat Arizona, hvor 19 amerikanske marinesoldater mistede livet.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Bliv klogere på Nardocar.dk

    I jagten på det bedste vedligeholdelsestilbud til din bil, står mange bilejere over for et klassisk dilemma: Skal man vælge et autoriseret mærkeværksted eller et uafhængigt værksted? Mens mærkeværksteder tilbyder [...]
    Læs mere