AVIZ

Mistænkt bag Bruxelles-drab har tidligere opholdt sig i Sverige

Press meeting with Prime Minister Ulf Kristersson at Rosenbad due to yesterday''s attack on Swedish people in Brussels, in Stockholm

Det oplyser den svenske statsminister, Ulf Kristersson, på et pressemøde.

– Han har i perioder opholdt sig i Sverige, siger han ifølge avisen Aftonbladet.

Den mistænkte var dog ikke kendt af svensk politi, tilføjer han.

Han oplyser heller ikke, i hvilke perioder den mistænkte skal have opholdt sig i Sverige, eller hvor lang tid det drejer sig om.

Kristersson indledte pressemødet i Sverige lidt efter klokken 11 tirsdag.

Lidt tidligere på formiddagen var den mistænkte gerningsmand – en 45-årig tunesisk mand – blevet meldt skudt og dræbt af politiet i Bruxelles.

Manden menes at have dræbt to svenske statsborgere og såret en tredje mandag aften kort før en fodboldkamp mellem Belgien og Sverige.

Kristersson siger tirsdag, at “alt tyder på, at det er et terrorangreb”.

– To svenskere er koldblodigt blevet skudt og dræbt, og yderligere en svensker er kommet alvorligt til skade, siger statsministeren.

Det svenske udenrigsministerium oplyser tirsdag formiddag, at de to dræbte er to ældre mænd. Én i 70’erne bosiddende i Stockholmsområdet og én i 60’erne bosiddende i udlandet. Den tilskadekomne er en mand i 70’erne.

Angrebet i Bruxelles fandt sted kort før en fodboldkamp mellem Belgien og Sverige i bydelen Molenbeek i den centrale del af Bruxelles.

Den mistænkte gerningsmand var i nattens løb på fri fod.

Der er tale om en 45-årig tunesisk mand, som har opholdt sig ulovligt i Belgien. Manden blev tirsdag morgen skudt og dræbt af politiet.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere