AVIZ

Miljøministeriet finder ny departementschef i Finansministeriet

Miljøministeriets departementschef fritages fra tjeneste
Miljøministeriets departementschef fritages fra tjeneste (Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Hun afløser Christian Vindahl Vind, der har været konstitueret i stillingen siden august sidste år.

Christian Vindahl Vind kom i august sidste år ind som konstitueret på posten, da Miljøministeriets daværende departementschef, Henrik Studsgaard, blev hjemsendt for sin rolle i Minksagen.

– Med ansættelsen af Annemarie Lauritsen som vores nye departementschef i Miljøministeriet får vi en erfaren topleder fra centraladministrationen, der kan fortsætte udviklingen af vores ministerium, siger miljøminister Magnus Heunicke (S) til hjemmesiden.

– Vi har en stor opgave foran os med at løfte det ambitiøse regeringsgrundlag, når det gælder natur og miljø, biodiversitet, vandmiljø og grundvandsbeskyttelse.

– Her er Annemarie Lauritsen den helt rette person til at hjælpe mig med at sikre, at vi kommer i mål med den opgave, siger miljøministeren.

Annemarie Lauritsen kommer fra en stilling som afdelingschef i Finansministeriet, hvor hun har været ansvarlig for udgiftspolitik og offentlige finanser.

Det daværende Miljø- og Fødevareministerium, der havde Henrik Studsgaard som departementschef, var i centrum i Minksagen i 2020.

Den handlede om, at alle mink i Danmark skulle aflives under coronakrisen, selv om der ikke var lovhjemmel til at kræve dette.

Sagen fik blandt andet den konsekvens, at daværende fødevareminister Mogens Jensen (S) måtte gå af.

Henrik Studsgaard blev i november sidste år ansat som direktør for Teknik & Miljø i Esbjerg Kommune.

Jobskiftet betød, at den tjenstlige undersøgelse af den tidligere departementschef i Miljøministeriet blev stoppet, fordi han ikke længere var ansat i staten.

Det følger af almindelige tjenestemandsretlige regler, oplyste Medarbejder- og Kompetencestyrelsen dengang.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere