AVIZ

Medie: Abbas aflyser møde med Biden efter angreb i Gaza

U.S. Secretary of State Antony Blinken in Jordan

Det siger en højt placeret palæstinensisk embedsmand til nyhedsbureauet AP.

Aflysningen sker i protest mod et formodet israelsk luftangreb på et hospital i Gazastriben tirsdag aften.

Ifølge sundhedsministeriet i den palæstinensiske enklave er 500 mennesker dræbt i angrebet.

Israels militær har ikke umiddelbart bekræftet angrebet mod hospitalet, men har meddelt, at det er ved at undersøge sagen.

Ud over Biden var det planen, at Abbas også skulle mødes med Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, og Jordans kong Abdullah.

Mødet skulle have fundet sted i Jordans hovedstad, Amman.

I en meddelelse har Abbas erklæret tre dages sørgeperiode som følge af angrebet.

En talsmand for ham kalder angrebet for et “folkedrab” og en “humanitær katastrofe”.

Også den palæstinensiske premierminister, Mohammad Shtayyeh, fordømmer angrebet på hospitalet, som han kalder en “forfærdelig forbrydelse”.

Tidligere tirsdag aften lød meldingen fra det palæstinensiske selvstyres hovedkontor på Vestbredden, at Abbas var på vej hjem til Vestbredden fra Amman på grund af angrebet i Gaza.

I Ramallah, der er hovedby på Vestbredden, demonstrerer flere hundrede palæstinensere tirsdag aften mod den 87-årige præsident.

– Folket vil have præsidentens afgang, råber de ifølge nyhedsbureauet AFP med henvisning til Abbas.

Flere steder på Vestbredden er der sammenstød mellem palæstinensiske sikkerhedsstyrker og vrede demonstranter. Det siger øjenvidner til Reuters.

Mange palæstinensere er vrede på Abbas over, hvad de betragter som hans forsonende tone over for Israel, siden konflikten mellem Hamas og Israel begyndte for ti dage siden.

Hamas har kontrollen i Gazastriben, mens Abbas og hans mere moderate Fatah-bevægelse leder Vestbredden.

Abbas har ikke været i Gaza, siden Hamas kom til magten der i 2006. Efterfølgende kom det til alvorlige sammenstød mellem de to palæstinensiske fraktioner.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere