AVIZ

Sirener advarer om mulige raketangreb i Israel under våbenhvile

PALESTINIAN-ISRAEL-CONFLICT

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sirenerne advarer om mulige raketangreb inde fra Gazastriben. Det vides dog ikke, om der er blevet affyret raketter.

Israel og Hamas har aftalt at holde en pause i kampene fra fredag morgen klokken 06.00 dansk tid. Våbenhvilen skal ifølge aftalen vare fire dage.

Også det israelske medie Times of Israel skriver, at sirener har lydt i de israelske grænsebyer Kissufim og Ein Hashlosha fredag morgen.

Ifølge Times of Israel lød alarmen 15 minutter, efter at våbenhvilen trådte i kraft. Det betyder, at hvis der var blevet affyret raketter, ville det være en overtrædelse af aftalen mellem parterne.

Men det er ikke bekræftet fra nogen sider, at der har været raketangreb.

Ifølge Hani Mahmoud, som er journalist for mediet Al Jazeera, er våbenhvilen begyndt, og kampene er ophørt. Han befinder sig i Khan Younis i det sydlige Gaza.

– Vi er vidne til en relativ ro, som gradvist bliver mere og mere synlig, da der er et fuldstændigt stop for kampfly over Gazastriben, siger Hani Mahmoud ifølge Al Jazeera.

En korrespondent fra Reuters, som befinder sig nær den nordlige del af Gaza, har heller ikke hørt aktivitet fra det israelske luftvåben, skriver nyhedsbureauet.

Der ses heller ingen kondensstriber på himlen, som ellers normalt afslører, at raketter er blevet affyret, skriver Reuters.

Den libanesiske tv-kanal Al Mayadeen rapporterer, at der ikke har lydt eksplosioner i Gaza, siden våbenhvilen begyndte fredag morgen.

Ifølge kanalen forhindrer israelske soldater beboere i at vende tilbage til deres hjem i den nordlige del af Gaza, skriver Reuters.

Det har det israelske militær ikke kommenteret.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere