AVIZ

LA om skatteudspil: Det kan blive meget korte forhandlinger

Steffen Frølund

Det fortæller partiets skatteordfører, Steffen Frølund, som tilføjer, at forhandlingerne om en kommende skattereform vil blive kortvarige for partiet, hvis den såkaldte toptopskat er et krav fra regeringen.

– Vi dukker glædeligt op til forhandlingerne, og det er vores udgangspunkt at være konstruktive, men hvis toptopskat er et ultimativt krav, så ville det være nogle meget korte forhandlinger, siger han.

Konkret går udspillet på, at regeringen vil indføre en ekstra topskat på fem procent for årslønninger over 2,5 millioner kroner.

Overordet ser Liberal Alliance det som positivt, at der er skattelettelser på bordet, men udspillet indeholder nogle torne, som partiet “ikke bryder sig om”, lyder det.

Økonomiminister Troels Lund Poulsen (V) har i et interview med Berlingske sagt, at der nok godt kan laves om på nogle af hjørnerne i udspillet. Men toptopskatten ryger ikke af bordet, fordi “der skal være en samlet balance”.

– Vi kan godt høre det, som om de stiller et stejlt krav om, at det (toptopskat, red.) skal være der for at indgå en aftale, og det må vi jo så tage bestik af, siger Steffen Frølund.

– Vi håber, at der er en form for villighed til at indgå et kompromis, men vi kan ikke se os selv i en aftale med toptopskat.

Samlet set vil regeringen lette personskatter for ti milliarder. Men det er alt for lidt, mener Steffen Frølund, der lægger vægt på, at regeringen har afsat 500 millioner kroner i forhandlingsreserve.

– Vi synes ikke, balancerne er de rigtige. Vi så gerne, at der var noget mere at forhandle om, siger skatteordføreren.

/ritzau/

Andre læser også