AVIZ

Kong Charles’ lillebror får sin afdøde fars kongelige titel

FILE PHOTO: South African President Ramaphosa visits the UK, Prins Edward, Prins Edward
FILE PHOTO: South African President Ramaphosa visits the UK, Prins Edward, Prins Edward (Maja Smiejkowska/Reuters)

Han skal således fremover tituleres “hertug af Edinburgh”.

Det fremgår af en udtalelse fra Buckingham Palace, skriver blandt andet det britiske medie Sky News og nyhedsbureauet Reuters.

Titlen tilhørte deres far, prins Philip, da han levede. Han døde i 2021.

Ændringen sker på prins Edwards 59-års fødselsdag.

Prins Edward overtog mange af sin fars ansvarsområder efter prins Philips død.

Blandt andet er han blevet ansvarlig for The Duke of Edinburgh’s Award, som er en velgørende organisation, der arbejder for at hjælpe unge med forskellige udfordringer.

Også Edwards hustru, Sophie, skal vænne sig til en ny titel. Hun kaldes fremover således hertuginde af Edinburgh. Og deres 15-årige søn, James, bliver samtidig jarl af Wessex.

Ifølge Sky News var det prins Philips ønske, at hans yngste søn skulle arve hans titel. Den endelig beslutning om videreførelsen af titlen tilfaldt dog kong Charles, som faktisk selv blev hertug af Edinburgh efter prins Philips død, men aldrig har brugt titlen offentligt.

Edward er den yngste af dronning Elizabeths og prins Philips fire børn. Dronning Elizabeth døde i september 2022, hvorefter den ældste af hendes børn, prins Charles, blev konge.

Prins Edward er nummer 13 i det britiske kongehus’ arvefølge. Ud over at være hertug af Edinburgh er han jarl af Forfar.

Hans far, prins Philip, blev udnævnt som hertug af Edinburgh, i forbindelse med at han blev gift med Elizabeth i 1947.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere