AVIZ

Kina villig til at styrke samarbejde med Egypten om konflikt

China holds Belt and Road int''l forum

Derudover er Kina villig til at styrke samarbejdet med Egypten og arabiske lande for at sikre en løsning på konflikten, oplyser kinesiske statsmedier ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Xi og Madbouly skulle efter planen mødes torsdag, har det kinesiske statsmedie CCTV oplyst.

Xi udtrykker i samme forbindelse, at Kina sætter pris på Egyptens rolle i forbindelse med at “køle” spændinger, skriver Reuters.

Præsidenten understreger, at den mest presserende opgave er at sikre en våbenhvile og at slutte krigen så hurtigt som muligt.

Den kinesiske præsident er også villig til at styrke samarbejdet med Egypten på områder som infrastruktur, grøn energi og landbrugsteknologi, hedder det videre.

Fra EU lød det tidligere på ugen, at unionen vil lancere en humanitær luftkorridor fra Egypten til Gaza. Det sagde EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, i forbindelse med et pressemøde ved Balkan-topmødet i Albaniens hovedstad, Tirana, mandag.

Det er meningen, at luftbroen skal bringe varer ind i Gaza til hjælp for civilbefolkningen, hvoraf mange er på flugt efter advarsler fra Israel om at forlade det nordlige Gaza.

Lørdag morgen 7. oktober indledte den militante islamistiske bevægelse Hamas et angreb på Israel. Israel har siden svaret tilbage med modangreb mod Gaza.

Meldingerne lyder, at mere end 3300 palæstinensere og godt 1500 israelere er blevet dræbt siden Hamas overraskelsesangreb.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere