AVIZ

Joe Biden er landet i Israel – skal mødes med Netanyahu

ISRAEL-US-PALESTINIAN-CONFLICT

Det oplyser israelsk tv, skriver nyhedsbureauet Retuers.

Under besøget i Israel skal Joe Biden blandt holde et møde med premierminister Benjamin Netanyahu. I Ben Gurion-lufthavnen i Tel Aviv tog Benjamin Netanyahu imod Joe Biden med et kram, viser billeder.

Også Israels præsident, Isaac Herzog, var til stede ved Bidens ankomst.

– Gud velsigne dig for at beskytte landet Israel, sagde Herzog til Biden ifølge præsidentkontoret.

Mødet mellem Biden og Netanyahu er første punkt på programmet, har talsperson i Det Hvide Hus John Kirby oplyst.

Mødet bliver et “lille, begrænset bilateralt møde”.

Herefter skal den amerikanske delegation møde den israelske kriseregering, der blev dannet på baggrund af det blodige angreb fra den militante palæstinensiske gruppe Hamas 7. oktober.

Joe Biden skal videre besøge både medlemmer af den israelske hær og familier, hvis familiemedlemmer enten er dræbt eller taget som gidsel i konflikten.

Præsidentens tur til Israel blev annonceret natten til tirsdag dansk tid. USA er tæt allieret med Israel.

Oprindeligt var planen, at Joe Biden senere onsdag skulle rejse videre til et topmøde i Jordans hovedstad, Amman, med en række arabiske ledere.

Men det blev sent tirsdag aflyst af Jordan efter Det Palæstinensiske Selvstyres præsident, Mahmoud Abbas, meddelte, at han ikke ville dukke op.

Den melding kom i kølvandet på bombardementer på et hospital i Gazastriben tirsdag aften, hvor 500 personer er dræbt ifølge palæstinensiske myndigheder.

Ud over Biden og Abbas skulle Jordans kong Abdullah og Egyptens præsident, Abdel Fatah al-Sisi, have deltaget på topmødet.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere