AVIZ

Karaktergennemsnit falder på tværs af flere fag efter corona

Ukrainske børn starter på Humble Skole Børnene er flygtet fra krigen i Ukraine

Det skriver Jyllands-Posten, som har set på tal fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Avisen har snakket med flere skoleledere, som fortæller, at børnene stadig er ved at lære at gå i skole igen, efter at de i lange perioder måtte følge undervisningen på en computer derhjemme.

Flemming Nielsen, fagchef med ansvar for dagtilbud og undervisning i Ringkøbing-Skjern, siger, at “det tager en masse energi at tilpasse sig, når man har siddet hjemme foran sin skærm i lang tid”.

– Børnene har aflært nogle sociale koder under coronaen – for eksempel om hvordan man indgår i sociale fællesskaber, fortæller han til Jyllands-Posten.

Avisen har sammenlignet karakterne ved prøverne i 2023 med niveauet i 2019.

I dansk læsning er det faldet fra 6,1 til 5,6. I retskrivning er det fra 6,8 til 6,2. I matematik med hjælp er det faldet fra 7,1 til 6,5.

Data kommer fra folkeskolens afgangsprøver, som sker i 9. klasse.

Alle elever skal op i skriftlig og mundtlig dansk, skriftlig matematik, mundtlig engelsk og en mundtlig prøve i naturfagene fysik/kemi, biologi og geografi. Ud over det skal de op i to fag, som de skal trække.

Under coronapandemien blev prøverne afviklet på alternative måder – og ét år endda aflyst helt – fordi det blev vurderet, at der var en smitterisiko forbundet med fysisk fremmøde på skolerne.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere