AVIZ

Israel genåbner for vand i dele af Gaza

PALESTINIAN-ISRAEL-GAZA-CONFLICT

Energiminister Israel Katz siger, at beslutningen er i tråd med Israels politik om at optrappe en blokade af de områder, der kontrolleres af Hamas.

De israelske myndigheder har orienteret lederen af USA’s nationale sikkerhedsråd, Jake Sullivan, om beslutningen. Det oplyser han til CNN.

Men ifølge den qatarske tv-kanalen Al Jazeera er der senet søndag eftermiddag ingen vand i rørene i Fukhari og Deir el-Balah søern på Gazastriben.

Vandforsyningen til Gazastripen blev lukket i forbindelse med Israels blokade af området efter Hamas-angrebet i Israel den 7. oktober.

I et andet interview med CBS søndag udtrykte USA’s nationale sikkerhedsrådgiver, Jake Sullivan, bekymring for, at Iran kan blive direkte involveret i konflikten.

– Vi kan ikke udelukke, at Iran vælger at blive direkte involveret på en eller anden måde, og vi må være forberedte på alle muligheder, sagde Sullivan til CBS.

Han sagde, at USA er bekymret for, at blandt andet Hizbollah og andre Iran-allierede styrker vil åbne en ny front i nord.

– Det er en risiko som vi har været klar over fra begyndelsen. Det var derfor præsident Biden så hurtigt sendte et hangarskib til regionen for at sende et klart budskab til enhver aktør, som ville forsøge at udnytte situationen, hed det.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere