AVIZ

Dødstal i Gazastriben er øget til 2670 – 9600 er såret

ISRAEL-PALESTILIAN-CONFLICT

Det samlede dødstal i Gazastriben oplyses søndag aften til 2670 mennesker, mens 9600 er såret, siger de palæstinensiske sundhedsmyndigheder.

Over 700 børn skal være blandt de dræbte.

Civilforsvaret i enklaven siger, at flere levende er blevet gravet fri op, til 24 timer efter at de er blevet begravet i brokkerne fra bombede bygninger.

Israel har gennemført massive bombardementer af Gazastriben efter Hamas-angrebet den 7. oktober. Ved angrebet blev over 1400 mennesker dræbt i Israel. Mindst 3621 mennesker blev såret på den israelske side.

Ifølge FN er der på den besatte Vestbred også dræbt mindst 54 mennesker og såret 1151.

Ifølge FN-agenturet UNRWA er omkring en million mennesker er blevet tvunget fra deres hjem i løbet af den første uges konflikt i Gazastriben efter Hamas’ angreb.

– Anslået en million mennesker er blevet tvunget fra deres hjem de første syv dage, siger UNRWA’s kommunikationschef, Juliette Touma.

UNRWA har til opgave at hjælpe palæstinensiske flygtninge.

Konflikten begyndte, da den militante gruppe Hamas lørdag morgen i sidste uge indledte et blodigt overraskelsesangreb i Israel.

Ifølge den amerikanske avis The New York Times er det planen, at titusindvis af soldater skal indtage Gaza By i en forventet landoffensiv mod Hamas.

EU-præsident Charles Michel har indkaldt medlemslandenes ledere til et videotopmøde tirsdag om krigen mellem Israel og Hamas.

Michel siger, at EU har “fuld solidaritet” med det israelske folk efter Hamas-angrebet for en uge siden, og at Israel har ret til at forsvare sig i tråd med folkeretten.

Han siger også, at belejringen af Gazastriben får advarselsklokker til at ringe i det internationale samfund. Derfor har han indkalder til mødet.

– Det er af den største vigtighed, at Det Europæiske Råd kommer frem til en fælles forståelse og finder en klar, fælles kurs som reflekterer kompleksiteten i det, der foregår, skriver han.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere