AVIZ

Gaza-myndigheder: Israelske angreb har dræbt 10.000 i Gaza

TOPSHOT-PALESTINIAN-ISRAEL-CONFLICT

Det oplyser det Hamas-kontrollerede sundhedsministerium i Gaza ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Israels offensiv mod Gaza blev iværksat, efter at den militante bevægelse Hamas angreb flere israelske byer og kibbutzer 7. oktober.

Angrebet kostede ifølge Israel omkring 1400 personer livet. Størstedelen af dem var civile. Desuden blev 240 personer taget til fange.

De tilfangetagne har siden været tilbageholdt i Gaza. Kun enkelte er blevet frigivet, og flere er ifølge Hamas blevet dræbt i israelske luftangreb.

Israels militær har i løbet af offensiven fastholdt, at det går efter Hamas’ medlemmer og faciliteter i Gaza.

Alene i løbet af et døgn – fra søndag til mandag – har Israel ramt 450 Hamas-mål i Gaza, hævdede Israels Forsvarsstyrker (IDF) på det sociale medie X mandag formiddag.

Israelske luftangreb kostede ifølge Gazas sundhedsmyndigheder 200 personer livet natten til mandag.

Mens israelsk militær i de første uger af offensiven holdt sig ude af Gazastriben og angreb området fra luften, har israelske styrker den seneste tid også opereret fra landjorden i Gaza.

Flere aktører har opfordret til en våbenhvile – herunder lederne for flere FN-agenturer. Sammen har de udsendt en erklæring, hvor de opfordrer til et omgående stop for krigshandlingerne.

Befolkningen i Gaza har meget begrænsede muligheder for at flygte.

Israels militær har gentagne gange opfordret civile til at søge mod den sydlige del af Gazastriben, fordi dets angreb har været rettet mod det nordlige Gaza.

Men hele Gazastriben mangler mad, vand og andre fornødenheder.

En grænseovergang ved Rafah, hvor man kan passere og rejse ind i Egypten, har været åben i få dage for udlændinge og hårdt sårede palæstinensere.

Den blev lukket lørdag, men er mandag genåbnet – dog kun for udenlandske statsborgere, skriver Reuters.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere