AVIZ

Faglige organisationer til DSB-personale: Stop arbejdsnedlæggelser

DSB forsinkelser
DSB forsinkelser (Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix)

– Dansk Jernbaneforbund tager skarpt afstand fra overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, og vi opfordrer kraftigt alle medlemmer til straks at normalisere arbejdet, siger forbundsformand Preben S. Pedersen i en skriftlig kommentar.

Landet har været ramt af togaflysninger og -forsinkelser mandag, og det vil vare døgnet ud, har DSB tidligere oplyst.

DSB forklarer forsinkelserne med arbejdsnedlæggelserne hos klargøringspersonalet. Det er uvist, hvor længe arbejdsnedlæggelserne varer.

Fællestillidsmand hos DSB Dan Kirchhoff har tidligere ifølge TV2 Øst forklaret, at medarbejderne mener, at der er lagt op til utilstrækkelige lønforhøjelser i lønforhandlinger.

Han afviser til sn.dk at sige noget om, hvor længe arbejdsnedlæggelsen ventes at vare.

– Nej, det kan jeg ikke. De er gale, folkene, de venter på, at der kommer en reaktion fra DSB’s ledelse, siger Dan Kirchhoff til mediet.

Dansk El-Forbund, der i lighed med Dansk Jernbaneforbund har medlemmer blandt klargøringspersonalet, ønsker også, at der bliver sat en stopper for arbejdsnedlæggelsen.

– Det her er en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, og de skal genoptage arbejdet. Og så må vi se frem til, at de kommer i gang igen med de lokale forhandlinger, siger kommunikationschef hos Dansk El-Forbund Peter Koch Palshøj.

DSB’s kommunikationschef, Niels-Otto Fisker, siger, at han forventer, at medarbejderne vil vende tilbage til arbejdet.

– Det er jo sådan, at vi tror på den danske model og gennem forhandlinger skal nå løsninger på uenigheder og ikke arbejdsnedlæggelser, siger han.

Der har i Arbejdsretten mandag været et møde mellem parterne.

Dansk Metal har også medlemmer blandt klargøringspersonalet, men ønsker ikke at udtale sig, da det er en verserende sag.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere