AVIZ

46 dræbt i angreb mod flygtningelejr i DR Congo

FILE PHOTO: Rebel attacks deepen displacement crisis in Congo''s Ituri
FILE PHOTO: Rebel attacks deepen displacement crisis in Congo''s Ituri (Paul Lorgerie/Reuters)

Det oplyser lokale ledere.

De beskylder en milits ved navn Codeco for at stå bag angrebet mandag morgen.

Medlemmer af militsen brugte knive og skydevåben, da de angreb lejren i Ituri-provinsen i den nordøstlige del af DR Congo, siger Jean Richard Lenga, som er leder af det distrikt, hvor massakren fandt sted.

Han tilføjer, at nogle af de internt fordrevne, der boede i lejren, blev brændt levende.

– Hele landsbyen sørger, det er så sørgeligt, siger han.

Han tilføjer, at myndighederne stadig leder efter mulige dødsofre.

En anden lokal leder, Charite Banza, som står i spidsen for en civilsamfundsorganisation, siger ligeledes, at 46 mennesker er døde i angrebet mod lejren.

– Vi har ingen sikkerhed her, vi siger det hver eneste dag, siger Banza.

Han tilføjer, at angrebet mandag morgen fandt sted få dage efter, at der havde været en dialog mellem de væbnede grupper i Ituri-provinsen.

– Vi har endnu ikke fået nogen årsag til det blodige angreb, siger Banza.

Provinsen huser omkring 1,7 millioner mennesker, som er drevet på flugt fra kampe i andre dele af det store centralafrikanske land.

Codeco har flere gange tidligere taget skylden for angreb rettet mod de lejre, der huser fordrevne mennesker. Blandt andet dræbte gruppen omkring 60 mennesker i et angreb mod en anden lejr sidste år.

Gruppen hævder at kæmpe for lendu-bøndernes rettigheder. denne gruppe bønder har længe været i strid med hyrder, der tilhører hema-folket.

Codecos militsfolk har dræbt hundredvis af civile i Ituri-provinsen, har FN meddelt. Tusindvis af andre er sendt på flugt fra deres hjem.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere