AVIZ

B.T. nedlægger 14 stillinger i sparerunde

BT - sidste udgave
BT - sidste udgave (Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)

Det bekræfter ansvarshavende chefredaktør Pernille Holbøll over for Mediawatch.

Her findes der blandt andet tre stillinger, ved at mediets korrekturafdeling bliver nedlagt. Derudover genbesættes fire ubesatte stillinger ikke, og så skal der findes syv medarbejdere, der skal stoppe i deres stillinger, skriver mediet.

De syv stillinger skal findes i flere faggrupper.

– Det er ikke kun chefer eller kun journalister, det er begge dele. Den præcise fordeling ved jeg ikke endnu, men det bliver med sikkerhed også på chefniveau, siger Pernille Holbøll til Mediawatch.

Tidligere mandag kom det frem, at den danske mediekoncern Berlingske Media skal spare 17 millioner kroner. I den forbindelse skal både Berlingske og B.T. reducere antallet af redaktionelle medarbejdere.

Ifølge fagbladet Journalistens oplysninger er der lagt op til, at 16 journalistiske stillinger skal skæres hos Berlingske.

Hos begge medier har fyringsrunden fået medarbejderne til at nedlægge arbejdet frem til tirsdag morgen.

Det er ikke blevet meldt ud, hvor mange medarbejdere der står til at miste deres job. Det vil blive forhandlet med koncernens tillidsfolk.

Mediekoncernen havde samlet et overskud på driften i 2022 på 64 millioner kroner. Det var otte millioner kroner mindre end året før.

Særligt Berlingske og B.T. oplevede et fald i omsætningen sidste år. De to mediers omsætning faldt henholdsvis 7 og 17 millioner kroner.

I juni sidste år meldte Berlingske Media ud, at B.T. fra årsskiftet kun ville udkomme digitalt på bt.dk. Dermed blev 2022 det sidste år, hvor B.T. udkom med en papiravis.

Også mediekoncernens eget trykkeri, Trykkompagniet, blev lukket i den forbindelse.

Både lukningen af B.T.’s papiravis og Trykkompagniet førte til opsigelser af medarbejdere.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere