AVIZ

Efterretninger: Russisk vinteroffensiv har slået fejl

TOPSHOT-UKRAINE-RUSSIA-CONFLICT-WAR-MUD
TOPSHOT-UKRAINE-RUSSIA-CONFLICT-WAR-MUD (Aris Messinis/Ritzau Scanpix)

Det vurderer britiske militæreksperter i den seneste efterretningsbulletin fra Storbritanniens forsvarsministerium lørdag.

– På flere akser ved fronten ved Donbas har russiske styrker kun opnået marginale fremskridt på bekostning af titusinder af døde og sårede, lyder det i opdateringen.

Den russiske generalstabschef, Valerij Gerasimov, som siden 11. januar har stået i spidsen for Ruslands krig i Ukraine, har forsøgt “at indlede en vinteroffensiv med det mål at udbrede russisk kontrol over hele Donbas-regionen”.

– 80 dage senere står det i stigende grad klart, at det projekt er slået fejl, skriver eksperterne.

Rusland har siden krigens begyndelse i februar sidste år mobiliseret hundredtusinder af ekstra soldater.

Men den midlertidige fordel, som russerne dermed havde i form af antallet af mænd, er nu “i det store hele spildt”, fremgår det af de britiske efterretninger.

– Der er en realistisk mulighed for, at Gerasimov skubber til grænserne for, hvor længe Ruslands politiske ledelse vil tolerere fiasko.

Siden Rusland invaderede Ukraine 24. februar 2022 har det britiske forsvarsministerium dagligt offentliggjort opdateringer på efterretningsområdet.

Det har blandt andet til formål at udgøre et modspil til de informationer, der kommer fra Moskva.

/ritzau/dpa

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere