AVIZ

Kvindelig turist død efter fald ved Møns Klint

Møns Klint
Møns Klint (Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Det oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet.

Det var lidt før klokken 13, at politiet først skrev på Twitter om faldulykken. 40 minutter senere var redningsindsatsen overstået.

Kvinden blev i første omgang bragt til Rigshospitalet i kritisk tilstand, men er siden afgået ved døden.

Ulykken skete, i forbindelse med at kvinden ville tage nogle billeder, oplyser politiet til Ekstra Bladet.

Møns Klint er et yndet udflugtsmål. Det højeste punkt – Dronningestolen – rager 128 meter op, og dermed er det landets højeste klint. Klinten er en del af det lag af kridt, som store dele af Danmark hviler på.

Man kan hele året gå rundt i området, men klinten påvirkes af vejr og vind. Store regnmængder kan skylle mudder, ler og kridt i havet, ligesom vejret også kan få kridt til at løsne sig og skabe skred.

Begge typer af skred sker hvert år ifølge Naturstyrelsen, der derfor opfordrer folk til at bruge deres sunde fornuft ved færdsel i området.

Politiet oplyser til Ekstra Bladet, at Naturstyrelsen lørdag er til stede ved Møns Klint for at undersøge forholdene.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere