AVIZ

En turist er faldet ud over Møns Klint

Møns Klint
Møns Klint (Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Hun er bragt til Rigshospitalet i kritisk tilstand, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

Der er tale om en kvinde på 37 år.

Det var lidt før klokken 13, at politiet først skrev på Twitter om faldulykken. 40 minutter senere var redningsindsatsen overstået.

Det fremgår ikke nærmere, hvordan ulykken skete, eller hvor kvinden er fra.

Møns Klint er et yndet udflugtsmål. Det højeste punkt – Dronningestolen – rager 128 meter op, og dermed er det landets højeste klint. Klinten er en del af det lag af kridt, som store dele af Danmark hviler på.

Man kan hele året gå rundt i området, men klinten påvirkes af vejr og vind. Store regnmængder kan skylle mudder, ler og kridt i havet, ligesom vejret også kan få kridt til at løsne sig og skabe skred.

Begge typer af skred sker hvert år ifølge Naturstyrelsen, der derfor opfordrer folk til at bruge deres sunde fornuft ved færdsel i området.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere