AVIZ

Prins Christian under sin første officielle tale: Jeg er ikke fejlfri

Prins Christian 18 år: Dronningen er vært for et gallataffel på Christiansborg Slot, Dronningen, Prins Christian

Den unge fødselar indledte sin tale med at takke alle de fremmødte – heriblandt de 200 unge 18-årige fra landets kommuner, Grønland og Færøerne, som var blevet inviteret til den historiske begivenhed.

– Vi er ikke ens, men vi står samme sted i livet. Vi har noget til fælles. Og i aften er nyt for os alle. Det gør det lidt nemmere. Og det har jeg brug for lige nu.

Efterfølgende satte prinsen ord på sit skoleskifte sidste sommer, da han skiftede fra gymnasiet på Herlufsholm til Ordrup Gymnasium, hvor han nu går i 3.g.

– Jeg var nervøs. Rigtig nervøs. Alle i min nye klasse havde kendt hinanden i et år. Jeg var ham den nye, lød det fra prinsen, der også kom med et budskab til den unge del af befolkningen.

Han fremhævede, at man ikke behøver at være den bedste, selv om “mange af os oplever, at der er høje forventninger til os”.

– Alt for mange føler ikke, at de kan leve livet, som de gerne vil. Men i virkeligheden kan vi kun være dem, vi er. Du er måske ikke den sjoveste eller den klogeste i klassen, men så er du noget andet.

Den unge fødselar bemærkede, at han selv heller ikke er fejlfri.

Han vil dog gerne være den bedst tænkelige tronarving, men han “kommer helt sikkert til at træde ved siden af”.

– Jeg kan ikke levere perfektion, for hvad er perfektion overhovedet, men jeg kan love dedikation. Jeg vil give alt, hvad jeg har, og lære alt, hvad jeg kan.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere