AVIZ

Ingen tvivl: Disse fem ting går os mest på nerverne på flyrejsen

Ingen tvivl: Disse fem ting går os mest på nerverne på flyrejsen
Ingen tvivl: Disse fem ting går os mest på nerverne på flyrejsen

Pressemeddelelse

29.3.2023 07:38:00 CEST | Gjensidige Forsikring

Påskeferie, helligdage og udsigt til sommerferie betyder, at rigtig mange danskere over de næste måneder skal ud og flyve. Men flyveturen kan hurtigt føles lang, hvis ens medpassagerer er irriterende, og i en ny undersøgelse løfter danskerne sløret for, hvad der går dem mest på nerverne ved andre passagerer på flyet. 

Og selvom larm, lugt og dårlige manerer alle er blandt danskernes absolut største irritationsmomenter, så er en klar førsteplads, når medpassagerer sparker på ens ryglæn. Sådan lyder det fra hver femte dansker, der peger på denne uhensigtsmæssige adfærd som det mest irriterende ting, andre flypassagerer kan gøre under en flyvning.  

Undersøgelsen er lavet af Kantar Gallup for Gjensidige og Gouda Rejseforsikring.  

Men udover flittige spark i ryggen er der også andre ting, der tydeligt går os på nerverne. For 11 procent er det, hvis passagerer er uhøflige over for flypersonalet, mens 9 procent peger på dårlig kropslugt som det absolut værste, man kan blive udsat af for af sine medpassagerer.  

“Der er få mennesker, der sætter pris på at være placeret i et flysæde alt for længe ad gangen, og det gør helt sikkert også, at vi er lidt mindre tolerante over for folks adfærd, end vi normalt vil være. Et godt råd er at holde sig selv underholdt med enten en film eller en bog, eller få ro på med støjreducerende høretelefoner, og på den måde fjerne fokus fra de elementer, der kan virke generende,” lyder det fra Louise Hertzum Andersen, der er chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring.   

Derudover lyder opfordringen også på, at man som rejsende husker på de ting, man finder forstyrrende ved andre passagerer, og er opmærksom på ikke selv at udvise den samme adfærd.  

Til sidst på den ærgerlige top fem finder man 7 procent af danskerne, der mener det mest irriterende er, når passageren foran lægger sit sæde ned, mens den største irritation for 6 procent er, hvis medpassagererne fylder for meget eller larmer højlydt.  

Top fem ting der irriterer danskerne mest på flyrejsen:  

 1. Sparker på mit ryglæn 19 % 
 2. Hvis de er uhøflige over for flypersonalet 11 % 
 3. Lugter af fx armsved eller lignende 9 % 
 4. Lægger sædet ned 7 % 
 5. Hvis de fylder for meget eller hvis de larmer meget 6 % 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.009 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af Kantar Gallup for Gjensidige og Gouda Rejseforsikring i februar og marts 2023.

Hvad irriterer dig mest ved dine medpassagerer på flyet? 
Hvis de fylder meget 6% 
Hvis de hele tiden vil op og stå 2% 
Hvis de forsøger at indlede en samtale med mig 1% 
Hvis de er tydeligt berusede 5% 
Hvis de er uhøflige overfor flypersonalet 11% 
Spiser ting der lugter 1% 
Lugter af fx armsved eller lignende 9% 
Larmer meget 6% 
Har små børn med 3% 
Lægger sædet ned 7% 
Sparker på mit ryglæn 19% 
Hvis de klapper, når flyet lander 2% 
Rejser sig inden skiltet er slukket når vi er landet 2% 
Folk der tager skoene af i flyet 1%  
Andet, notér 2% 
Ved ikke 8% 
Ingen af ovenstående/flyver ikke 15% 

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere